اصفهانی ها


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

اصفهانی ها
اصفهانی ها
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
جستجو
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» فهرست مکان های دیدنی (تاریخی و طبیعی) استان اصفهان
منارجنبـان در اصفهان Emptyالإثنين أبريل 06, 2015 12:54 am من طرف مهمان

» دانلود سریال حریم سلطان
منارجنبـان در اصفهان Emptyالخميس أكتوبر 02, 2014 6:09 am من طرف esfahaniha

» کچلا باید برقصند کچلا باید برقصند
منارجنبـان در اصفهان Emptyالإثنين سبتمبر 15, 2014 8:13 am من طرف مهمان

» آدرس و شماره تلفن مراكـز علمي كــاربردي استان اصفهان
منارجنبـان در اصفهان Emptyالسبت سبتمبر 13, 2014 9:47 am من طرف esfahaniha

» اگر عکس ها در جستجوی گوگل باز نشه
منارجنبـان در اصفهان Emptyالجمعة سبتمبر 05, 2014 12:54 pm من طرف esfahaniha

» سایت های زیر نویس فیلم و سریال و مستند
منارجنبـان در اصفهان Emptyالإثنين سبتمبر 01, 2014 5:00 pm من طرف مهمان

» روشهایی برای غلبه بر نگرانی و اضطراب
منارجنبـان در اصفهان Emptyالثلاثاء أغسطس 19, 2014 5:23 pm من طرف esfahaniha

» روشهایی برای غلبه بر نگرانی و اضطراب
منارجنبـان در اصفهان Emptyالثلاثاء أغسطس 19, 2014 5:23 pm من طرف esfahaniha

» نقل و قول های گران بها
منارجنبـان در اصفهان Emptyالثلاثاء أغسطس 19, 2014 5:21 pm من طرف esfahaniha

ورود

كلمه رمز خود را فراموش كرده ايد؟


منارجنبـان در اصفهان

اذهب الى الأسفل

منارجنبـان در اصفهان Empty منارجنبـان در اصفهان

پست من طرف منارجنبـان الإثنين يوليو 28, 2014 5:50 am

منارجنبـان در اصفهان Monarjonban-660x330
منارجنبـان
شهر اصفهان، به مناره‌ها و گنبدهای فیروزه‌ای آن شهره است. چه بسیار مناره‌هایی که در طــی دوره‌های مختلـف تاریخی در گوشه و کنار این شهر قد بر افراشته‌اند و بار دیگر عظمت هنر در این شهر را به صـورتی دیگـر بـه رخ کشیدهاند. از جمله مناره‌های بسیار معروف اصفهان که در واقع دومنـاره در کنـاره هـم است، منارجنبـان مـی باشـد کـه در غرب اصفهان، در راه نجف آباد (بلوار آتشگاه) قرار دارد.  این بنا از یادگارهای دوران ایلخانان اواخر سلطنت اولجایتو است. شهرت آن در بین عامه مردم به علت حرکت مناره‌هایش می‌باشد، در حالیکه لرزش مناره‌ها در بسیاری دیگـر از بناهـای اصفهان نیز اتفاق می‌افتد، مثل مناره‌های مسجد امام واقع در میدان نقش جهان که بر اثر وزش شدید باد به حرکت درمی آیند، اما حرکت آن‌ها چندان محسوس نمی‌باشد.منارجنبـان در اصفهان Monar-jonban-225x300
این مکان در اصل به صورت یک بقعه است که در باﻻی آن ایوانی ساخته شده که حدود نه ذرع ۱۰ مـ‌تر ارتفـاع دارد و دو ستون جنبی آن به صورت مناره با ارتفاعی در حدود پنج ذرع ۱۷ متر از سطح ایوان باﻻ‌تر کشـیده شــده است. فاصله دو مناره در سطح پشت بام حدود نه متر و محیط هر مناره چهار متر و نیم است.
مقبره متعلق به عمـو عبدﷲ از زاهدان معروف قرن هشتم هجری است که در تاریخ هفدهم ذی الحجه سال ۷۱۶ هجری درگذشته است. ساختمان دارای تزیینات کاشی کاری به سبک مغولی می‌باشد. مناره‌ها به احتمال زیاد در اواخر عصر صفویه به آن افزوده شده که با حرکت دادن یک مناره، مناره دیگر و تمامی ساختمان مرتعش می‌شود، به طوری کـه اگر ظرف آبی را در ایوان قرار دهیم، پس از حرکت مناره‌ها می‌توان در سطح آب داخل ظرف نیز حرکتی را مشاهده کرد. به غیر از حرکت شدید مناره‌ها این بنا فاقد هر گونه ارزش هنری و یا معماری می‌باشد. البته حرکت مناره‌ها از دیدگاه استادان فن عجیب نیست و در بیشتر مناره‌ها چنین اسـت، اما چـون این دو منــاره سبک‌تر و باریک‌تر هستند، حرکت آن‌ها محسوس‌تر است. در ضمن کﻼف‌های چوبی که در قسمت‌های باﻻ وپایین هر یک از دو مناره به کار رفته عامل مؤثری در تسهیل حرکت مناره‌ها است. البته دلیل علمی آن وجود پدیده فیزیکی تشدید یا پدیده دوبلر است که به زبان ساده به معنای آن است که چون سبک معمـاری هر دو منـاره یکـی است تکان خوردن یکی، بر روی دیگری اثر می‌گذارد. حرکت در مناره‌های مسجد اشترجان که در سال ۷۱۵ هجری بنا شده و مناره‌های مسجد امام نیز مکـرر ملاحظه شده است. که در هنگام وزش بادهای تند اسفند ماه اصفهان، سایه مناره‌ها به خوبی حرکت مناره‌ها را نشـان می‌دهد.
بر آرامگاه عمو عبدﷲ سنگ بزرگ یکپارچه مرمری قرار دارد که در اطراف آن به خط ثلـث برجسـته سوره یـس حجاری شده و بر ضلع جنوبی سنگ به خط ثلث برجسته چنین نوشته شده است: کفی بـالموت واعظاً در زیر لوحه ذکر شده، در سه لوحه کوچک‌تر به خط ثلث برجسته عبارات دیگری نقش شده است. بریـک قطعـه سنگ مرمری که به حالت عمودی در باﻻی سنگ مقبره و در داخل دیوار نصب شـده اســت، بـا کتیبه‌ای بـه خـط ثلـث برجسته صفات عمو عبداﷲ و سال وفات او ذکر شده است: هذا قبر الشیخ الزاهد البارع المتورع السعید المتقی عم عبدﷲ بن محمد بن محمود سقﻼ رحمه اله علیه و نـور فـی السابع عشرة من شهر ذیحجه سنه ست عشرة و سبعمائه. ایوان عهد مغول بنای منارجنبان با داشتن خطوط ظریف و نقوش ستاره‌ای چهار پر، بـا کاشی هـای ﻻجوردی در فواصل اشکال دیگر که به شکل کثیر اﻻضلاع و به رنگ فیروزه‌ای است، زینتی دیگر بر این بناست.

منارجنبـان
مهمان


بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد